Jesenná hokkaido inšpirácia

Kuracie prsia s ryžou a tekvicou hokkaido

Letná sezóna nám skončila a začalo obdobie jedál, ktoré už nehrajú farbami a vôňou letnej zeleniny, ale vôňou čerstvo upečeného mäska a jesenných tekvíc. Z našich surovín sme pre vás pripravili inšpiráciu pre víkendový obed.

Nech sa páči, vyskúšajte náš jednoduchý recept.

 

Ingrediencie:

  • kurča (o hmotnosti približne 2 kg)
  • ryža (približne 150 g)
  • tekvica Hokkaido (postačí aj menšia veľkosť)
  • maslo (približne 130 g)
  • petržlenová vňať (postačí malá viazanička)
  • bazalka (použili sme vlastnú vysušenú bazalku)
  • strúčik cesnaku
  • čierne korenie, soľ

Pre 4 osoby

 

 Postup:

 

Kuracie prsia

Vykostite kuracie prsia, z ktorých vzniknú 4 nádherné kúsky. Prsia aspoň 30 minút marinujte v marináde pripravenej zo slnečnicového oleja, cesnaku, sušenej bazalky, čierneho korenia a soli. Kúsky vyberte z marinády, jemne prejdite po mäse prstom alebo drevenou vareškou a odstráňte väčšie časti cesnaku, aby sa vám na panvici nepripiekol. Kuracie prsia krátko osmažte na panvici, prekrojte na polovicu a servírujte spoločne s ryžou a tekvicou.

 

Ryža

Ryžu krátko osmažte do sklovita na približne 50 g masla, aby sa zatiahla a nepustila príliš veľa škrobu. Potom pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a zalejte dvojnásobným množstvom vody.

 

Tekvica Hokkaido

Tekvicu očistite a prekrojte na polovicu. Z polovice tekvice nakrájajte malé mesiačiky. Na panvici rozpustite približne 75 g masla a poukladajte kúsky tekvice. Smažte na malom plyne, aby maslo nepriháralo a tekvica sa pomaly pripravila domäkka. Tekvicu skontrolujete tak, že veľmi jemne do nej pichnete vidličkou a keď bude mäkká, vyberte tekvicu a jemne posolte, prípadne posypte čerstvo namletým čiernym korením.

 

Všetko spolu môžete naservírovať podľa obrázka. Pokiaľ budete chcieť osviežiť túto dobrotu, rozpustite ešte trochu masla, do ktorého pridáte trochu sušenej bazalky a petržlenovej vňate. Takto pripraveným bylinkovým maslom môžete poliať váš výtvor.

 

Prajeme vám dobrú chuť…

About

Vyjadriť názor na

Váš názor je pre nás dôležitý. Váš email nebude zobrazená

Prosím čakajte...